Publicaties en Informatie

Energie Transitie

Een project manager is niet alleen bezig met scope, geld en KPI's: hij of zij is ook bezig met de omgeving. Op zijn minst in beperkte zin ('stakeholder management') maar in dit geval veel ruimer: het milieu. Een interessant artikel over energie transitie in het vervoer van onze Resultaatmanager Kimo Speijer.  

 Download hier het artikel  "Energie Transitie"

 

IT - Van energieverkwister tot duurzame energiebron

Een enthousiast betoog van Resultaatmanager Kimo Speijer om op zuinig te zijn op energie binnen IT. Zuinig zijn houdt niet alleen in om energie te besparen maar ook met name om energie te hergebruiken op andere plekken. 

Download hier het artikel "IT - Van energieverkwister tot duurzame  energiebron" 

 

Project Managers zijn Superhelden 

Een bespiegeling van Resultaatmanager Kimo Speijer beschrijft een valkuil van veel projectmanagers:  ofwel de omgeving stelt je voor teveel dingen verantwoordelijk of je neemt teveel verantwoordelijkheid op je.

Download hier het artikel "Project Managers zijn Superhelden

 

5 Tips om tijd te besparen in je project bij bureaucratie

Resultaatmanager Taco Dijk geeft tips hoe je tijd kunt besparen als je te maken hebt met de onvermijdelijke "bureaucratie" in de organisatie waar je wordt verwacht resultaten te leveren.

Download hier het artikel "5 tip om bij bureaucratie tijd te besparen in je project", zowel in het Engels als Nederlands.

 

Wat maakt een projectleider goed?

Twee leuke artikelen uit MT over wat een projectleider goed maakt  in 8 factoren. Artikel 1 beschrijft factor 1 tot en met 4 en artikel 2 beschrijft factor 5 tot en met 8.

  

 Ondernemersplein - Succesvol samenwerken als zzp'er

De  Kamer van Koophandel organiseerde een seminar hierover en onze Resultaatmanager Taco Dijk vertelt over de samenwerking binnen Solvendo:  "Webinar Succesvol samenwerken als zzp'er"